Vigtige ændringer i Microsofts donationsprogram

Microsoft planlægger ændringer til sit program på TechSoup gældende fra d. 4 april 2022. Visse af disse ændringer vil påvirke det nuværende softwaredonationsprogram på TechSoup, og vi anbefaler, at du gennemlæser og forholder dig til dem i planlægningen af din organisations fremtidige indkøb.

Vi vil til en start henlede din opmærksomhed på et netop publiceret blogindlæg fra Microsofts Tech for Social Impact-gruppe, der skitserer centrale fokusområder og ændringer i Microsofts nonprofit-tilbud til at fokusere på en Microsoft Cloud-first strategi.

Ændringerne, der er planlagt til d. 4 april 2022, drives af Microsofts mål om at tilpasse virksomhedens filantropiske tilbud bedre til de omfattende muligheder og den sikkerhed, som Microsofts cloud-løsninger kan give organisationer.

TechSoups partnerskab med Microsoft har på globalt plan gjort 394.000 civilsamfundsorganisationer i stand til at tilgå teknologiske løsninger i verdensklasse, både on-premises og i skyen, for at de bedre kan nå deres mål. Partnerskabet vil fortsat prioritere at understøtte organisationer, så de får adgang til og kan anvende de værktøjer, de har behov for.

Neden for har vi opsummeret de ændringer, som vil påvirke Microsofts langvarige softwaredonationsprogram på TechSoup. Vi har stor forståelse for, at de planlagte ændringer kan påvirke din organisations IT-budget og jeres brugeroplevelse på TechSoup. Vi står klar til at besvare jeres spørgsmål og formidle de muligheder og ressourcer, der kan hjælpe jer i planlægningen. Kontakt os gerne med jeres spørgsmål. 


Hvordan vil Microsofts tilbud på TechSoup blive ændret?

On-premises licenser
Med nogle få undtagelser, der er angivet nedenfor, vil donerede on-premises licenser ikke længere være tilgængelige for velgørende organisationer fra den 4. april 2022. On-premises licenser er desktop-licenser uden udløbsdato, som installeres og kan anvendes uden en internetforbindelse (fx Office Standard 2019).

Disse produkter vil stadig være tilgængelige via TechSoup, men kun i programmet Microsoft Discount, hvor priserne typisk er 60-75% lavere end kommercielle priser. Dette resulterer i en prisstigning på cirka 3-5 gange ift. de donerede produkter, der hidtil har været tilgængelige på TechSoup mod et administrationsgebyr. Der er for Microsoft Discount-produkter ikke en øvre grænse for antal, man må bestille, men for visse licenser er det et krav, at man bestiller minimum fem licenser per ordre.

Undtagelser:
- Efter d. 4 april 2022 vil organisationer kun have adgang til Windows Pro som on-premises donation. I de få, udvalgte lande, hvor Azure ikke er tilgængeligt, vil Windows Server og SQL Server være tilgængelige som donation (se hvilke lande, Azure ikke er tilgængeligt i. Azure er tilgængeligt i Danmark). 

- Efter 4 april 2022 vil on-premises-licenser som donation være tilgængelige for de organisationer, der har brug for software til enheder med delt adgang. Vi forstår, at mange organisationer stadig har brug for enhedsbaseret adgang og er glade for at samarbejde med Microsoft om at tilbyde dette nye program til de velgørende organisationer, vi støtter. Organisationer, fx de, der driver computerlaboratorier, uddannelsescentre eller leverer computere med offentlig adgang, vil have adgang til specifikke donationstilbud til støtte for disse scenarier.

Organisationer vil fortsat have adgang til donerede* cloud-licenser via TechSoup
Nogle af disse donationer inkluderer Office-pakker til download, ligesom on-premises donationen. De tilgængelige donationer er;

- Microsoft 365 Business Premium vil fortsat være gratis for op til 10 brugere og inkluderer e-mail, desktop-applikationer, der kan downloades (dvs. Office 365 on-premises), lagring og deling af skyfiler, webkonferencer med IM, lyd og HD-video, og enkel enhedsstyring og avancerede sikkerhedsfunktioner.
- Microsoft 365 Business Basic vil fortsat være gratis for op til 300 brugere og inkluderer e -mail, lagring og deling af skyfiler, webkonferencer med IM, lyd og HD -video og andre tjenester.
- Power Apps Per App-planen til at opbygge tilpassede workflows med lav eller ingen kodning er tilgængelig som en donation for op til 10 licenser.
- Organisationer kan også få op til 3.500 USD årligt i donerede Azure-services direkte hos Microsoft.

*Vær opmærksom på, at Microsoft anvender ’granted offers’ som betegnelse for donerede licenser. Se godkendelseskriterier og anvendelsesbegrænsninger.


Hvordan kan TechSoup hjælpe din organisation?

Vi forstår, at ændringerne kan have indflydelse på jeres planlægning og IT-strategi. Vi tilbyder følgende for at understøtte jeres organisation bedst muligt i planlægningsprocessen:

Overvejer I at skifte til cloud-licenser?
I denne artikel giver vi dig et overblik over muligheder og forhold, som det kan være værd at overveje, når I vælger cloud-licenser fra Microsoft.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål om fx e-mail migration eller om, hvordan I vælger den Office 365 eller Microsoft 365 løsning, der passer bedst til netop jeres organisation. 

Opbyg jeres digitale færdigheder
TechSoups Microsoft Digital Skills Center, der er en del af vores kursusplatform TechSoup Courses, har allerede givet mere end 40.000 organisationsfolk verden over adgang til de færdigheder, de har brug for for at kunne anvende nye IT-løsninger og få mest muligt ud af deres eksisterende løsninger.

Uanset hvor din organisation er i jeres IT-planlægning, er vi på TechSoup her for at støtte jer. 

 

X
{link_name} håndterer alle valideringer og kundesupport for TechSoup Danmark kunder. Besøg {link_name}arrow