Vælg den rigtige Microsoft-løsning: Office 2021 vs. Microsoft 365 Business Premium

Microsoft tilbyder en række produktionsværktøjer til non-profit organisationer. I denne artikel sammenligner vi to af disse værktøjer, skrivebordsudgaven Office 2021, samt den cloud-baserede Microsoft 365 Business Premium.

Selvom vi i denne artikel fokuserer på Office 2021 og Business Premium, så er det værd at bemærke, at TechSoup tilbyder et væld af andre Microsoft Cloud-licenser, så din organisation kan sammensætte de Microsoft 365 og Office 365-licenser, der passer til jeres behov. Se denne artikel for yderligere information.

Forneden er der en sammenligning mellem nogle af hovedegenskaberne for de to produkter samt en tabel over deres egenskaber.
 

Hvad er inkluderet?

Den primære forskel mellem Office 2021 og Microsoft 365 Business Premium er, at Office 2021 er et engangskøb. Dette indebærer, at det kun er nødvendigt at downloade Office applikationerne (Outlook, Word, Excel og Powerpoint) en gang. Omvendt er Microsoft 365 Business Premium en abonnementsordning, der indeholder en del flere apps samt Access og en række samarbejds- og sikkerhedsfunktioner.

Non-profit organisationer kan få de første 10 Microsoft 365 Business Premium licenser gratis*. Se hvordan.
 

Økonomi

En væsentlig forskel er måden, du betaler for dine Microsoft-licenser. Som med de fleste lokale licenser, så gælder Office 2021-licensen som udgangspunkt evigt (eller indtil, den er forældet, se afsnittet om opdateringer og sikkerhed). Det betyder, at man betaler for servicen en gang og derefter kan den bruges for altid. Office 2021 licenser er gældende per enhed, hvilket betyder at hver licens er bundet til den tilsvarende enhed. Mister du din enhed, er du derfor nødsaget til at generhverve softwaren.

Microsoft 365 Business Premium er en abonnementsordning. Licensen betales månedligt eller årligt, hvilket gør det muligt at sprede betalingen over tid samt hele tiden have den nyeste version. Licensen er gældende per bruger, hvilket betyder at licensen kan tilgås fra enhver enhed. Igen, de første 10 licenser er gratis for non-profit organisationer.
 

Internetadgang

Office-pakker, der er erhvervet gennem enten Office 2021 eller Microsoft 365 Business Premium, kan benyttes uden en internetforbindelse. For Office 2021 er det kun nødvendigt med internetadgang når applikationerne skal downloades. Internetadgang er ikke nødvendigt ved brug af selve applikationerne.

Med Microsoft 365 Business Premium får man både adgang til en web- og skrivebordsversion af Office-applikationerne. Det indebærer, at man kan benytte sig af skrivebordsversionerne uden internetadgang. Dog skal man være forbundet til internettet mindst en gang hver 30. dag for at sikre, at abonnementet er gyldigt. Der er dog fordele ved at være forbundet til internettet, fx kan man anvende funktioner til samarbejde og opbevaring af filer i skyen.
 

Opdateringer og sikkerhed

Alle Microsoft-licenser, inkl. Office 2021, skal hentes online via organisationens konto hos Microsoft. Sikkerhedsopdateringer er inkluderet i Office 2021, men ikke nye funktioner. For at få en opdateret version af applikationerne er man nødt til at købe evt. nye versioner af softwaren (pt. er Office 2021 den nyeste). Der er også en begrænset tidsramme, hvor softwaren understøttes. Herefter vil Microsoft ikke længere understøtte softwaren. Den nuværende version understøttes af Microsoft indtil oktober 2026.

Med Microsoft 365 Business Premium får man adgang til ny funktionalitet og sikkerhedsopdateringer så længe, man har et abonnement på licensen. Microsoft understøtter licensen så længe abonnementet er aktivt.

Microsoft 365 Business Premium har indbyggede avancerede sikkerhedsegenskaber. Disse gør det muligt at arbejde sikkert på enhver enhed ved at beskytte mod malware og tilbyde en mere robust cyberbeskyttelse. De sikrer også, at databeskyttelseslove såsom GDPR og HIPAA bliver overholdt. Derudover kan man gøre brug af opgraderinger som multi-faktor godkendelse og beskedkryptering, som mindsker risikoen for sikkerhedsbrister.
 

Sammenligning: Microsoft Office 2021 vs. Microsoft 365 Business Premium

Følgende tabel giver et overblik over alle egenskaber, priser og licenser for Microsoft Office 2021 og Microsoft 365 Business Premium.  

 

Office 2021

Microsoft 365 Business Premium

Beskrivelse

Betal en gang for en licens, som kan bruges for altid. Licensen virker på en computer. Standard og Professional Plus udgaver er også tilgængelige til Office for Mac.

En full-featured cloud løsning, der inkluderer skrivebord- og webapplikationer, OneDrive og Sharepoint lagring, email og kalender servied og opgraderinger til den seneste version af Windows.

Pris

Varierer. Se licensmuligheder i vores produktkatalog.

Første 10 licenser er gratis for lønnet personale og bestyrelser. Derefter svarende til 5$ pr. bruger pr. måned.

Licenstype

Enhedsbaseret; lokalt; engangskøb

Bruger-baseret cloud-abonnement

Bedst egnet til

Personale eller frivillige. Donerede licenser mod administrationsgebyr kan anvendes i det, Microsoft kalder computerlabs, fx datastuer.

Personale og frivillige. Bemærk, at de 10 gratis licenser skal tildeles lønnet personale eller bestyrelsesmedlemmer. Licenser med rabat kan tildeles frivillige.

Antal brugere

Uendeligt for licenser med rabat. Donerede computerlabs-licenser har et loft på 50.

Op til 300

Office-applikationer (Outlook, Word, Excel og Powerpoint)

Skrivebord

Skrivebord og online

Office-applikationer (Access og Publisher)

N/A

Skrivebord

Internet nødvendigt

Til installation

Nej, men det er nødvendigt at være forbundet til internettet mindst en gang hver 30. dag for at sikre, at abonnementet er aktivt. Internetadgang er også påkrævet for at gøre brug af visse funktioner, fx at gemme dokumenter i skyen.

Opgrader til Windows 10 Enterprise

N/A

Inkluderet

Email/Kalender (Exchange)

N/A

Inkluderet

Fillagring/Sider (OneDrive, SharePoint)

N/A

Inkluderet

Kommunikation (Teams)

N/A

Inkluderet

Avancerede sikkerhedsegenskaber

N/A

Advanced Threat Protection

Azure Information Protection

Intune for endpoint management of devices and application

Office 365 Advanced Threat Protection for Email

Installering

Kan installeres på en computer

Kan installeres på op til fem computere, tablets eller mobiler

 

* Microsoft kræver, at mindst 85% af organisationernes tildelte og donerede licenser anvendes aktivt. ”Tildelte licenser” er de licenser, som er blevet tildelt til en specifik bruger i organisationen. ”Aktiv anvendelse” betyder, at disse brugere har brugt mindst en Microsoft cloud service inden for de sidste 90 dage.

Priser er gældende fra 4. april 2022 og kan ændres. Se vores produktkatalog for de til enhver tid gældende priser.
 

Yderligere support

Kontakt gerne vores support, hvis du fortsat er i tvivl om hvilken Office-pakke, der er det bedste valg til netop din organisation.

Original artikel af Amy Hopper, TechSoup.org, 9/8 2022

X
{link_name} håndterer alle valideringer og kundesupport for TechSoup Danmark kunder. Besøg {link_name}arrow