Garanti, tilbehør og stand: Her er fem tips til dig, der vil købe refurbished til din organisation

At købe refurbished, altså renoveret, kan være en fordel for din organisation af flere årsager: Dels kan man ofte få kvalitetsprodukter væsentligt billigere end fra ny, hvis man kan leve med, at de har et par år eller mere på bagen. Dels kan man handle med bedre samvittighed, end når man køber nyt, fordi genbrugt hardware belaster klimaet i langt mindre grad. 
 
For at sikre, at jeres ’nye’, renoverede grej passer til jeres behov er det dog en god idé at undersøge, om det produkt, I kigger på, matcher jeres forventninger og krav. I samarbejde med vores virksomhedspartner GREEN IT 2 YOU har vi samlet fem spørgsmål, du med fordel kan stille, før du klikker på køb:
 

1. Er der garanti?

Et produkt skal kunne gøre det, det er designet til, også selvom det sælges brugt. Og en garanti er vigtig – så du kan få support, når du har brug for det.

GREEN IT 2 YOU giver 1-2 års garanti på alle produkter. Du kan se i produktbeskrivelsen, om produktet kommer med et eller to år garanti. 
 

2. Hvad med tilbehør og software?

Vær opmærksom på, hvad der står i produktbeskrivelsen om tilbehør. Det er fx ikke altid, en renoveret iPhone kommer med høretelefoner eller oplader, og det er værd at være opmærksom på, når du sammenligner priser!
 
Når du køber en renoveret computer, er det især software, du skal være opmærksom på. Der er forskel på, om enheder leveres med operativsystemer, ligesom der er forskel på, om de leveres med Windows Home eller Windows Pro.
 
GREEN IT 2 YOU opfordrer til, at du altid tjekker produktbeskrivelsen – her vil det fremgå, hvilket tilbehør, der følger med den enhed, du køber. For bærbare PC’er, der kommer med Windows 10 Pro, gælder, at Windows vil opdatere til Windows 11 Pro. 
 

3. Hvilken stand har produktet?

Genbrugt hardware inddeles ofte i Grade A, B og C, hvor A er den bedste standard. Det, man blandt andet ser på, er batterilevetid, slid, og kosmetiske fejl som ridser og buler. Det kan variere fra leverandør til leverandør, hvordan man definerer Grade A, B og C, men det kan fx være:
 
Tilstand/Grade A: Produktet opfylder de højeste funktionelle og kosmetiske standarder for renoveret hardware.
Tilstand/Grade B: Produktet kan have kosmetiske defekter, som ikke påvirker dets funktionsdygtighed. Typiske kosmetiske defekter omfatter slid på tastaturer og håndstøtteområder, mindre pletter på skærmen og ridser og hak på det ydre område. 
Tilstand/Grade C: Dette produkt kan have gennemsnitligt slid eller mere synlige kosmetiske problemer. Typiske kosmetiske fejl omfatter synlige ridser på kabinettet og skærmen og mindre buler.
 
GREEN IT 2 YOUs partnere istandsætter hardware bygget til virksomheders høje standarder og designet til professional (kontor/firma) brug. De fleste produkter er Grade A (og hvis ikke, fremgår det af produktbeskrivelsen) – fordi vi prioriterer, at produkter skal have tre til fem års levetid.
 

4. Hvilke specifikationer har den bærbare PC?

Ofte er de enheder, du kan købe refurbished, udviklet til brug i virksomheder. Det betyder fx, at deres processorer generelt har en højere kapacitet end dem, der er fremstillet til privat brug. Men sørg altid for at tjekke specifikationerne! Du kan blandt andet kigge på processor, RAM, diskplads og grafikkort.
 
I GREEN IT 2 YOUs produktbeskrivelser finder du altid specifikationerne på produktet. Som med ny hardware er der naturligvis en sammenhæng mellem pris og kvalitet, forstået sådan, at de lidt dyrere produkter ofte har bedre specifikationer som fx mere RAM og processorer med mere kapacitet. Men det betyder ikke, at det dyreste produkt altid er det bedste valg – det vil afhænge af, hvad din renoverede enhed skal bruges til. Du er altid velkommen til at kontakte GREEN IT 2 YOUs support for vejledning, inden du køber. 
 

5. Hvem har renoveret enheden?

Når du køber en genbrugt enhed, så sørg for at tjekke, om den er blevet istandsat og renset af en professionel aktør. Der findes en lang række leverandører, der ikke laver andet end at istandsætte og sælge genbrugt hardware – disse produkter vil være renset for alle data fra den tidligere ejer og oftest komme med en garanti.
 
GREEN IT 2 YOUs renoveringspartnere har mere end 20 års erfaring med renovering af it-hardware. De har højt kvalificeret teknisk personale, højteknologiske fabriker, lagre, test- og reparationsfaciliteter. Alle varer bliver tjekket, renset, renoveret og gjort klar til salg igen.
 

Se vores webinar om at købe refurbished

TechSoup og GREEN IT 2 YOU afholdt juni 2022 et webinar med tips til at købe refurbished.
SE DET HER.

 


 Artiklen er inspireret af denne artikel og udarbejdet i samarbejde med GREEN IT 2 YOU.

 

 

X
{link_name} håndterer alle valideringer og kundesupport for TechSoup Danmark kunder. Besøg {link_name}arrow